Ugyanis ők gyakorlatilag minden jó programból ki fognak maradni: nem lesz se strandolás, se állatkertezés, se játszóház, se kalandpark, de még csak egy mese megnézése sem a moziba, ha csak a szüleik nem engedik el őket egyedül, vagy nem lesz a családban olyan személy, aki oltakozik és kap védettségi igazolványt.

A gyerekek számára is megterhelő lehetett az elmúlt időszak, kedvenc helyeik mind bezártak, lényegében ők is otthon kényszerültek ülni, pláne akkor, amikor rossz idő volt odakint (ebből kijutott bőven), azonban a héten ismét nyitnak az állatkertek, vadasparkok, játszóházak, mozik, fürdők: olyan szolgáltatások, amelyeket jellemzően a legkisebbek is szeretnek igénybe venni, hiszen melyik lurkó ne szeretne egy víziparkban csúszdázni, esetleg állatkertben állatokat simogatni?

Azonban azok a gyerekek, akiknek a szülei oltásellenesek, a következő hónapokban sem fognak ilyen programokon részt venni. Persze ha van idősebb testvér, vagy esetleg olyan rokon, aki nem fél a szuritól, ő elviheti a kis gézengúzokat, azonban ha nincs akkor a gyerekek számára gyakorlatilag semmi sem fog változni, a nyitás ellenére sem. Hiszen őket a teraszok nyitása csak mérsékelten hozza lázba, nem úgy az állatkertek, játszóházak újbóli megnyitása.

Persze állatkertek, fürdők, játszóházak, kalandparkok nélkül is lehet jó programokat csinálni, de szülő legyen a talpán aki megmagyarázza a pár éves gyerekének, hogy azért nem megyünk most (sem) strandolni, mert anya és apa álhíreknek hisz, és nem hajlandó oltakozni.