Hétvégén zajlott az I. Gyöngyszem kupa Ritmikus Gimnasztika verseny Budapesten, ahol a komlói- sásdi RG csapat tornászai is szőnyegre léptek. Az idén új klubbá szerveződött Plié Sport- és Rekreációs Egyesület 15 versenyzővel delegálta magát. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a közel 5 éve önerőből és a kisebb támogatásokkal működő csapat körülményei közel sem állnak köszönő viszonyban a többi nagyobb egyesületével, azonban így is csodálatos eredmények születtek.

2013-2014-es korosztály, középen Kulcsár Lejla bajnokkal

Szombati napon harmadosztályban, a serdülő korosztályban Barta Johanna (2009) összetettben 5. Helyen végzett, míg szabadgyakorlatát ezüst éremmel és rengeteg szakmai dicsérettel jutalmazták. Másodosztályban Magyari Fanni (2012) a dobogó harmadik fokára állhatott, őt követte csapattársa, Varga Szofi a 7. helyen.

Barta Johanna dobogós helyezését szakmai dicséretek is ékesítették

Vasárnap a legkisebbek között Kreiner Kira (2014) az előkelő 4. Helyen végzett, míg Kulcsár Lejla (2013) a tizenhat fős mezőny abszolút bajnoka lett.  További eredményeink 2013-as korosztályban: Krudinszky Laura ezüst minősítés, Dobó Dalma, Daróczi Bettina Luca bronz minősítés, 2012-es korosztályban Császár Kinga bronz minősítés.

2011-es csapat (Horváth Rebecca, Filótás Fanni, Krizsák Maja)

2011-es születésűek között Filótás Fanni egy hajszállal lemaradva a dobogó tetejéről a második helyen végzett a szintén népes, közel húsz fős mezőnyben. További eredmények a kategóriában: Krizsák Maja, Horváth Rebecca ezüst minősítés. 2010-ben elfoglalhattuk a dobogó második és harmadik fokát is Horváth Rékának és Ambrus Rékának köszönhetően.

Ambrus Réka (3.hely) és Horváth Réka (2. Hely) Császár Kingával

Összességében nagyon meg vagyok elégedve a lányok szőnyegen nyújtott teljesítményével, egytől egyig mindenki odatette magát, ahogyan azt az  eredményeik is mutatják. Külön büszkeség számunkra, hogy egy igen nehéz időszak áll mögöttünk, hiszen az edzés körülményeink közel sem a legjobbak, mégis így helyt tudtunk állni a sok pest környéki egyesülettel szemben. Az utóbbi egy évünkben rengeteg akadály gördült elénk- főleg a Covid miatt- de a gyerekek lelkesedésének és szorgalmának, valamint a kitartásuknak köszönhetően mindegyiken átlendültünk. Következő állomásunk az Újbuda Kupa lesz május végén, ahonnan igyekszünk hasonlóan szép eredményekkel és élményekkel hazatérni. Illetve ezúton is köszönjük mindenkinek aki bármilyen formában hozzájárult a lányok sikereihez. – mondta el Vörösvári Csenge Dóra a lányok edzője.

Azt is megjegyezte, hogy sok szeretettel várják a csatlakozni, tornázni vágyó kislányok jelentkezését, valamint bármilyen segítséget és támogatást szívesen fogadnak, ezzel is elősegítve a jobb eredmények elérését.

Kiemelt fotón: Magyari Fanni és Varga Szofi edzőikkel, Fuchs Hannával és Vörösvári Csengével