Újra indul a Pécs nagyrészét és pár környező települést magába foglaló Baranya megye 1. számú választókerületében Mellár Tamás, jelentette be az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán. Mellárt a Párbeszéd fogja indítani, de támogatja őt az MSZP és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is. Hogy egy alapvetően a jobboldalra sorolt közgazdász mit keres az újbaloldali Párbeszédnél, arra a válasz elég egyszerű: Mellár a 2018-as országgyűlési választáson aratott győzelme után azért csatlakozott a Párbeszéd parlamenti frakciójához, hogy annak az azóta a DK-ba átült Bősz Anett kilépése után is megmaradjon a frakcióléthez és a vele járó támogatásokhoz szükséges ötfős létszáma. – írja az Azonnali.

Ahogy Mellár fogalmaz

„Az elmúlt négy esztendőben számos országos és helyi ügyben szálltam szembe a hatalom embereivel. Többször felszólaltam az Orbán-kormány egyetemeket érintő modellváltása, vagyis a közpénzlopás ellen, a pécsi labdarúgó-stadion ügyében pedig online szavazást indítottam, hogy kikérjem a helyi polgárok véleményét. Minden erőmmel segítettem az ellenzék munkáját a 2019-es önkormányzati választáson, ahol ismét sikerült legyőzni a Fidesz képviselőjét.”

Mellár kihívója vélhetően Nemes Balázs (Momentum), Auth István (DK) lesz, valamint elképzelhető akár LMP-s és Jobbikos jelölt is az előválasztáson.