Holnaptól 11 óráig maradhatnak nyitva a vendéglátóhelyek, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a szolgáltatások. A kijárási korlátozás éjfélkor lép életbe. Orbán azt kéri, hogy ettől függetlenül is viselkedjünk felelősségteljesen.

16 és 18 éves korosztályt is oltani fogják, Pfizerrel, de csak az érettségik után, mondta el Orbán.

Pfizerre is lehet regisztrálni, de csak ma!

Van elég oltóanyag, aki kér az biztosan kapni fog vakcinát. Több a vakcinánk, mint ahányan kérik az oltást. Kiemelte, hogy Európában egyedülállóak vagyunk azzal, hogy nálunk már időpontfoglalással lehet beadatni a vakcinát.

Orbán szerint a kínai vakcinával oltottak is szabadon utazhatnak majd nyáron, legalábbis erről tárgyal más országokkal. Szerbia és Montenegró biztosan el fogja fogadni a magyar védettségi igazolványt.

Kiderült többi között az is, hogy azért nem lehet még lagzit tartani, de focimeccsre menni, mert a násznépet nem lehetne két táborra szakítani, míg egy stadionba csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be.

Szóba került az egyetemek átalakítása is, Orbán szerint erre azért van szükség, mert rugalmatlan volt a felsőoktatási rendszer, a korábbi sikerek fénye is megkopott. Az egyetemekben több van, a tehetséges magyar fiatalokban és tanárokban is több van, a rendszer nem működött jól, nem volt elég rugalmas, nem volt vonzerő. A világ legjobb egyetemei alapítványi formában működnek, véli Orbán. Soha ennyi támogatást még nem kaptak a magyar egyetemek, mint most. Orbán nagyon sokat vár ettől. A baloldal politikai alapon támadja az átalakítást, mondta el a miniszterelnök. Ha nem lettek volna kommunisták nálunk, akkor már régóta megváltozott volna a felsőoktatás Magyarországon – közölte. Az ellenzéki oldal ezt pedig azért támadja a modellváltást, mert internacionalisták, globalisták.

Orbán szerint a baloldal még mindig oltásellenes, arra kéri az ellenzéki szavazókat, hogy ők is vegyék fel az oltást, hiszen ha nem teszik meg csak maguknak ártanak. Az oltás nemzeti ügy.

A gazdaság újraindításával is foglakoznak, hamarosan lesz gazdaságvédelmi operatív törzs.