Kozármislenyben nem múlhat el neves ünnep a Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesülete megemlékezése nélkül. Természetesen a 2021-es anyák napi vasárnapon is színesítik az online teret. Mégpedig egy hatalmas virtuális szívvel, amibe beletesznek mindent ami csak belefért, közte sok mosolyt és ölelést.

A mai délelőtti műsoruk a Kozármisleny TV oldalán az édesanyákat, a nagymamákat, a dédmamákat köszönti itt lenn a földön, és fent az égben. Szól mindenkinek, akire szeretettel gondolunk vagy emlékezünk ebben a cseppet sem mindennapi ünnepnapon.

A szó, hogy „édesanya”, úgy érzem minden embert megérint. Lettünk a világba, általuk. Városunkban, Kozármislenyben minden évben szokás volt köszönteni, felköszönteni az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat. Az idén, kicsit eltérően az évtizedek alatt megszokottól ugyan, de ismét ezt tesszük. Az online tér nem tompíthatja a szeretetünket, mellyel feléjük fordulunk. Nemzedékek találkoznak a köszöntő filmben, …mert addig vagyunk gyerekek, amíg él az édesanyánk. Köszönöm Istenem az édesanyámat! Nagyon friss az élmény bennem is, hiszen néhány nappal ezelőtt köszönthettük húgommal együtt, közösen a kilencven éves szülőanyánkat. Gondoljunk az előre mentekre is! Adjunk hálát, hogy voltak, és emléküket őrizzük  a szívünkben! – osztotta meg gondolatait az idei online térbe szorult anyák napjáról Tarcsay Gyöngyvér, a Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesület vezetője.