Budapest főpolgármestere vasárnap, az Európa-napon jelentheti be hivatalosan, hogy elindul az előválasztáson – írta mandiner.

Karácsony Gergelyről már régóta tudhattuk, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson a Párbeszéd és az MSZP színeiben. A bejelentése viszont a mai napig nem történt meg hivatalosan.

Az indulása hasonlóan egyértelmű volt mindenki számára, mint Dobrevé, aki múlthét vasárnap jelentette be hivatalosan indulását. Karácsonyt, mint miniszterelnök jelöltet az összes eddig megjelent közvéleménykutatásba is számításba vették, amikor arról kérdeztek embereket, hogy kiket találnak a legesélyesebb ellenzéki miniszterelnöknek. Az ilyen kutatások nagyrészében a főpolgármester a top háromban szerepelt a Jakab Péter, Dobrev Klára páros mellett. – írja a Jövő TV.

Hogy a három legnépszerűbb jelöltből ki jön ki győztesen azt még nem tudjuk. Viszont ha Karácsony elindul a választáson és tegyük fel a ’22-es választ is megnyeri, akkor a mostani pozícióját nem tarthatja meg, amely további kérdéseket feszegethet.

Fotó: MTI