Gál Kristóf, az ORFK szóvivője a szerdai operatív törzs tájékoztató elején közölte, hogy a hatóságok vírusszkeptikus személyek ellen indítottak nyomozást tavaly decemberben. A nyomozást a napokban zárták le, és adták át az ügy iratait az ügyészségnek. Innentől pedig rémhírterjesztés miatt indult eljárás.

A rendőrség nem nevezte meg az ügy gyanusítottját, de az MTI egyik forrása szerint Gődény Györgyről van szól.

A hatóságok az eljárásban megállapították, hogy egyikük nagy nyilvánosság előtt olyan cikkeket tett közzé, amely a maszkviselést utasítja el, és a koronavírus-járvány súlyosságát hauzdtolta meg. Szerintük a cikkekben megjelent kijelentések alkalmasak arra, hogy a járványügyi védekezést akadályozzák. – írja a Jövő TV.

Persze Gődény számára nem újdonság, hogy nyomoznak ellene. Az álhíreket terjesztő gyógyszerész korábban kamupártot alapított, ami után nyomoztak a hatóságok is. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanújával is folyik jelenleg büntetőeljárás a Közös Nevező pártot érintően – írja a Telex. A 2018-as országgyűlési választások után a pártnak közel 153 millió forint kampánytámogatást kellett volna visszafizetnie az államkincstárnak, a pénznek azonban nyoma veszett.