Mellár Tamás pécsi országgyűlési képviselő és a Párbeszéd Magyarországért Baranyai megyei szervezete végzett az elmúlt hetekben közvéleménykutatást arról, hogy a pécsiek szeretnének-e új stadiont a városukba, 23-24 milliárd forintért.

A szavazás eredménye szerint a válaszadók elsöprő többsége, 82%-a nem támogatja az új pécsi stadiont.

Inkább azt szeretnék, hogy az ő bevonásukkal határozzák meg a jövőbeni fejlesztések célját és funkcióját. A válaszadók üzeneteiből az is kiderül, hogy milyen beruházásokat tartanának szükségesnek. A legtöbben új strandot, aquaparkot és uszodát látnának szívesen a városban, de többen említették a fedett jégpályát, a zöldterületek fejlesztését, parkok építését, illetve tornatermek, tömegsport-létesítmények, játszóterek, szociális és oktatási létesítmények – bölcsődék, óvodák, iskolák, kórházak, rendelőintézetek, idősotthonok – felújítását, Pécs belterületi útjainak és járdáinak javítását, kerékpárutak építését. – írja Mellár és a Párbeszéd.

A stadionnal kapcsolatban számos kérdés merült fel bennünk is, melyekre megnyugtató választ a városvezetéstől finoman szólva sem kaptunk. Az alpolgármester aki elviekben a gazdasági ügyekért felelős, szurkolóként áll a témához, gyakorlatilag mindenki az államra mutogat, hogy az majd fizeti az üzemeltetését a létesítménynek.

Ezeket az eredményeket, valamint az összes felmerülő aggályt figyelembe véve, a városvezetés csak és kizárólag akkor járhat el felelősen, ha megakadályozza, hogy stadion épüljön a városba.