Az egri Hotel Flóra felújítására 2,8 milliárd támogatás érkezett, amíg Eger a 2 – 2,5 milliárd forintos kiesését 825 millióval kompenzálta a kormányt – írta az Egri ügyek.

A járvány kitörése óta a kormány több olyan elvonással súlytotta az önkormányzatokat, amely az idei működést gyakorlatilag már az alapellátások terén is veszélyeztette. Egernek ez csaknem 2,5 milliárd forintos kiesést jelentett. A kormány az ilyen kiesések miatt mondták, hogy kompenzálnak majd, de egyedi elbírálás alapján.

Így kapott Eger 825 millió forintot. 

Innentől pedig ismerős lehet a történet mindenkinek, hogy ezekből a kompenzációkból leginkább a fideszes vezetésű megyeközpontok jártak jól, az ellenzéki vezetésűek pedig… annyira nem. 

Az Egri ügyek példaként megemlítettek, hogy Szolnok 1,28 plusz 2,7 milliárd forintot kapott, Székesfehérvár 1,38 milliárdot és 615 milliót, Nyíregyháza 1,38 milliárd és 251 millió forintot.

Ezt a kompenzációt hasonlította össze a portál Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. vissza nem térítendő 17,7 milliárd forintos támogatását, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjában nyertek.

És a 17,7 milliárdos támogatásból az egri hotelnek 2,8 milliárd forint jut a felújítására.

VAGYIS EGY HOTEL TÖBB MINT HÁROMSZOROS TÁMOGATÁST KAPOTT AZ ÁLLAMTÓL, MINT A VÁROS, AHOL A HOTEL VAN.

A tavaly év végén Eger amúgy kapott egy 600 milliós támogatást, de az csakis a várhoz vezető panorámalifthez köthető beruházásokra költhető.

Jövő TV