Kacifántos történet alakult ki Siklóson május 10-én, kedden hajnalban. Négy óra előtt pár perccel ugyanis a siklósi járőrök az Iskola utcában találkoztak egy 41 éves férfival, akinél volt egy csavarhúzó és egy kiskés. Ellene a járványügyi intézkedések megsértése miatt intézkedtek, hiszen a kijárási tilalom idején volt az utcán.

Később, még aznap reggel egy 53 éves helyi férfi bejelentést tett a rendőrségen arról, hogy az éjszaka folyamán megpróbálták feltörni az autóját. Mit ad Isten, ez éppen az Iskola utcában történt.

A helyszínre érkező rendőrök hamar megállapították, hogy egy olyan csavarhúzóval és egy olyan késsel próbálták meg kifeszíteni az autó ajtaját, amilyen az éjszaka intézkedés alá vont férfinál volt. Ráadásul a feltételezett elkövető összekarcolta a jármű ajtaját, és letépett róla egy műanyag burkolatot, amely során a kezét is elvágta.

A rendőrök ezt követően elfogták a 41 éves férfit, majd kihallgatták. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését, majd elmondta, hogy az autó magnóját szerette volna ellopni. Azonban annyira ittas volt, hogy nem sikerült kinyitnia annak ajtaját. A férfi ellen lopás miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság.

Forrás: Police.hu