Pécs és egész Baranya az ország egyik gasztronómiai központja, ahol magyar, német, horvát, szerb ízek találkoznak, némi olasz beütéssel fűszerezve. Jobbnál jobb éttermek találhatók az egész megyében, innen viszonylag nehéz már kitűnni, egészen különlegeset kell hozzá alkotni. Vagy épp különleges koncepciót kell kidolgozni. Pont, ahogy az Ikarus Faloda tette, ahol a név sokatmondó: egy régi Ikarus buszból készítettek büfékocsit, csaptak hozzá egy kis teraszt, és voalá’ íme a város új különlegessége!

Ma nyitott meg, de már hetek óta követtem a Facebook oldalukat, bevallom elsőre is nagyon tetszett a koncepció, legyünk őszinték, nincs olyan magyar ember aki ne gondolna némi romantikával a sokszor csörgő-zörgő, nyáron meleg, télen hideg Ikarusokra, ami akárhogy is, de a miénk volt, ízig-vérig. Ha pedig egy klasszikus sárga buszban büfé nyílik, az önmagában érdekes, pláne látva az étlapot kíváncsi lettem.

Délután érkeztünk, egy-két étel addigra már elfogyott, azonban ez természetes, az első napon alighanem nagy volt az érdeklődés, és tapasztalat nélkül nehéz kiszámolni, hogy miből mennyit kell berendelni/elkészíteni. Mindenesetre így is bőven tudtunk választani, barátnőm kolbászt, én csevap-tálat rendeltem, mellé ajándékba kaptunk mindketten egy-egy kávét, illetve újratölthető gépi üdítőt is vettünk. Plusz pont volt a pultos hölgy kedves kiszolgálása, mindig szeretem, ha érzem, hogy itt valóban vendéglátás történik és szívesen látnak, mint vendéget.

Körülbelül 10-15 percet kellett várni az ételre, ami teljesen jónak mondható, pláne az első napon. Kezdjük a csevap-tállal, amin értelemszerűen csevapcsicsa, krumpli (sült és steak vegyesen), hagyma, paradicsom és ajvár került. Mennyiségileg korrekt adagról beszélhetünk, és az ízvilág is rendben volt. Tippre azt mondanám, hogy a csevap házi, ők állítják össze, a mirelit/boltival szemben kevésbé szabályosak, kissé rusztikusak, ami erre enged következtetni. Ez egy ilyen jellegű büfénél egyértelműen piros pont, de azon sem lepődnék meg, ha a krumpli sem a jól megszokott előre fagyasztott lenne, hanem a házi. Egy apró pici személyes megjegyzésem akad azért: én talán egy picivel tovább sütném mind a husit, mind a krumplit, de ez abszolút ízléskérdés, ki mire esküszik.

A kolbászt is megkóstoltam, nekem az egyébként még jobban ízlett, mint a saját ételem, a hozzáadott kenyér pedig egészen zseniális volt, nem is tudom, hogy milyen fajta lehetett, de nagyon eltalálták. A kolbász kellemes fűszerezésű volt, jól átsült, nem is igazán tudok belekötni semmibe.

A végén még két palacsintával fojtottam le a fogást, a Nutella azt gondolom valóban Nutella (fura, hogy ezt egyébként ki kell emelni, és nem magától értendő), darabja 200 forint, ami reális ár. Az üdítőből is lehetett újra tölteni, azt gondolom egy ilyen étel mellé ez sem mellékes.

Összesen egyébként körülbelül 3600 forintot fizettünk ezért, ami szerintem egyáltalán nem sok, pláne, hogy mindez valamikor délután 3-4 között történt, és azóta sem lett éhes egyikünk sem.  

Szerintünk egy próbát mindenképpen megér, ár-érték arányban kiváló választásnak tűnik!

A hely Pécs, Szentlőrunci út 2.ÁTI Depó mellett, a 6-os út mentén található!