100- 150 ezer forint közötti bírságra számíthat, aki egy záróra után még nyitva lévő szórakozóhelyen vagy egy illegálisan megrendezett házibuliban fut bele a rendőrökbe. A házigazdák azonban még ennél is súlyosabb büntetésben részesülhetnek, ugyanis akár milliókat is kiszabhatnak nekik bírságként, vagy akár bezárás és kitiltás is várhat rájuk- írja a Magyar Nemzet.

A fővárosi rendőrök úgy látják, hogy az illegálisan megrendezett rendezvények résztvevői nagyrészt Magyarországon élő külföldiek és az ő rokonaik, ismerőseik.

Ne feledjük, hogy a kijárási korlátozás továbbra is érvényben van és nem tették semmissé a magánrendezvényekre, családi összejövetelekre vonatkozó korlátozásokat sem. A maszk viselésére és a kellő mértékű távolságtartásra vonatkozó szabályok pedig szintén aktívak.

Két nappal ezelőtt, május 10-én 79 alkalommal szegték meg az éjfél és reggel 5 óra között érvényben lévő kijárási korlátozást- mondta el Gál Kristóf alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A rendőrség a továbbiakban is betartatja a veszélyhelyzet miatt érvényben lévő korlátozásokat és egyéni kötelezettségeket, szabályokat.

Az idő felmelegedésével és a szabadidős, kültéri tevékenységek megnövekedésével se feledkezzünk meg a jelenlegi helyzetről. Ellenőrzésekre lehet számítani az üdülőövezetekben, a Balaton környéki településeken is.

Kiemelt kép: Kindel Media from Pexels