Kövesse velünk élőben a miniszterelnök bejelentéseit a Kossuth Rádión!

„Veszteségeink vannak, komoly veszteségeink vannak” – mondta Orbán az áldozatokkal kapcsolatosan.

Ami az oltottságot illeti: a világon a tizedik helyen, az unióban az első helyen vagyunk ebben a tekintetben.

Csütörtökön Karikó Katalinnal találkozott a miniszterelnök. A kutató csomó érdekes dolgot mondott – fogalmazott Orbán, és azt mondta, büszke volt, hogy Kisújszállásról, Magyarországról lett világhírű professzor Karikó Katalin. 

. „A kémcsövek és a védőoltások mellett meg tudtunk vitatni olyan szakmai kérdéseket is, mint a disznósajt” – fogalmazott Orbán.

Új és új dolgok jönnek elő a tudományban folyamatosan. Csak a rendelkezésünkre álló adatok alapján lehet azt mondani, hogy a vírusvarriánsok ellen védve vagyunk. – mondta Orbán Viktor

16-18 évesek több, mint fele kér vakcinát, amiért Orbán hálás, mivel szerinte a fiatalok felmérték, hogy csak így lehet megállítani a fertőzést.

Magyarország fog először visszatérni a normális élethez Európában, azonban járvány még van, mindenki tartsa be a szabályokat. – kéri Orbán.

Pfizerből van leginkább hiány, de abból is nagy mennyiségből érkeznek a szállítmányok. Hetente 150 ezer 18 éven felüli magyar állampolgárnak tudnak Pfizert adni.

5 milliónál jön a következő enyhítés. Onnantól kezdve lehetnek esküvők, nagyobb rendezvények, és a kijárási tilalom is változik. Augusztusig biztos, hogy maradnak a korlátozások azoknak, akiknek nincs védettségi igazolványuk.

Nem lehetetlen, hogy elérjük a 6 milliót, csak az embereken múlik, az ő egyéni felelősségük és döntésük.

Ha kell harmadik oltás ősszel, akkor lesz itthon, mindenki számára.

Arra biztatja a miniszterelnök a külhoni magyarokat, hogy jöjjön ide hozzánk, regisztráljon és meg fogja kapni az oltását.

Ma már nagyjából annyian dolgoznak itthon, mint tették a válság előtt. A munkanélküliség tovább fog csökkenni Orbán szerint. Ehhez az orvosok, ápolók munkájára is szükség volt, akik mindenkit meggyógyítottak, akit meg lehetett. 2600 ember van jelenleg a kórházban, ami jóval alacsonyabb, mint ami pár hete, a járvány csúcsán volt.

Jó kis költségvetést rakott össze Varga Mihály – fogalmazott a miniszterelnök. 7300 milliárd forint jut a gazdaság újraindítására, és ez a költségvetés alkalmas arra, hogy az ország kiemelkedő gazdasági pályára álljon, és európai összevetésben jobb helyzetben legyünk.

2080-ig kell gondolkodnom Magyarországról, nem 2050-ig. -mondta el Orbán Viktor a családok nemzetközi napjával kapcsolatban. Szerinte az Unióban kiveszőben van a család pozitív képe, de ez hazánkba nem tette be a lábát.