Sok baranyai turista által kedvelt program évek óta a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvény, ami sajnos a 2021-es esztendőben sem kerülhet megrendezésre, ennek ellenére azonban a palkonyai pincék, bisztrók és éttermek pünkösdkor is várják az éhező és szomjazó látogatókat. A közkedvelt palkonyai borokról sem kell lemondania annak, aki pünkösd szombaton vagy akár vasárnap ellátogat a baranyai településre.


A helyszínek természetesen a mindenkori, aktuális kormányrendeletek előírásainak megfelelően, és szigorúan a nyitvatartási időkben fogadják a vendégeiket.

Palkonyai pincék, amelyek nyitott pinceajtókkal várják vendégeiket a két pünkösdi napon, a
Haraszti Birtok és Camping, a Haraszti Családi Pincészet, a Hárságyi Pince, a KisMokos Pince, a Mokos Pincészet, a Németh és Németh Pincészet, a Pavilon Palkonya (Blázsovics Pince), a Pintér Pince, a REDY Kóstolópont, a Zsirai Pincészet.

Palkonyai éttermek, amelyek a teraszokon illetve a belső tereikben is remek pünkösdi fogásokkal készülnek, ilyen például a Beck’s Borveranda és Bowling, a Birtok Konyha, a Mokos Garden, a Palkonyai Termelői Piac (Pavilon Palkonya), a Palkonyha, Panzió, Speiz, Trifla Kóstolóház,Vaj Bisztró és Vendégház.

Ezen a pünkösdön is vásárolható majd borkóstoláshoz Palkonya Pohár, amellyel
kóstolhatók lesznek a palkonyai vincellérek borai. A logózott Palkonya Pohárhoz a mostani pünkösdön 0,5 dl bort kap mindenki ajándékba!
Hogy miért is jó a Palkonya Pohár?

Mert higiéniai szempontból minden kóstoló csakis a saját poharából iszik, és ezzel is biztonságosabbá teszi a palkonyai tartózkodását!
Mert senki sem szennyezi a környezetét egyszer használatos, eldobható műanyag pohárral.
Mert az igényesség jegyében így a legjobb a jó borokat szakszerűen kóstolni.
Mert minden megvásárolt pohár árával támogatják a borkóstolók a Palkonya Turisztikai Egyesület egész éves tevékenységét, munkáját, és így hozzájárulnak ahhoz, hogy még több ilyen és hasonló alkalommal találkozhassanak palkonyai programokon a jövőben is.
A Palkonya Pohár ára 1000 Ft, mely tartalmaz 0,5 dl bort. A logózott poharakat a pincéknél tudja mindenki beszerezni.

Aki a borkóstolásba elfárad, és egy kis lelassulásra vágyik, és pléddel, takaróval készült, az ne habozzon  és bátran használja, mert nincs is feelingesebb, mint letelepedni egy-egy pincénél némi bor kíséretében, és belassulni Palkonyával!

Aki viszont bírja az iramot és újra, és újra, újabb finom ízekre vágyik az vegyüljön bele a PÜNKÖSDY REDY HÉTVÉGE  aromájába, és kóstoljon rá a könnyed, gyümölcsös Villányi REDy 2020-as évjáratára, az előttünk álló pünkösdi, hosszú hétvégén! Május 22-23-án keresheti az ízharmóniát a palkonyai REDy Kóstolóponton és a helyi REDy termelő pincészetekben, ahol a közösségi bisztróbor legújabb évjáratát kóstolhatja 2021 pünkösdjén.


A szervezők készültek a hétvégére, és az autóval érkezők fogadására, így a településen a parkolásra a palkonyai hétvégén a kijelölt területeken van lehetőség, melyekről erre a célra kiadott térképeken tájékozódhatnak a palkonyai pünkösdre érkezők.

A szervezők kihangsúlyozzák, hogy továbbra is VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, mert
számukra az a legnagyobb öröm, hogy ismét találkozhatnak a régi és az új vendégeikkel. Ezért fokozottan kérnek mindenkit, hogy továbbra is ügyeljenek a saját és társaik biztonságára az előírt szabályozások betartásával. A helyszíneken kézfertőtlenítőket helyeznek ki, amelyeket a látogatók lehetőség szerint használjanak gyakorta.