Május végén, a pünkösdi hosszú hétvégével együtt, összesen egy hétig nem kell senkinek belépőt fizetnie a Lupa Beach strandon, és védettségi igazolvány nélkül is látogatható lesz a tópart. – tudatta a Facebook oldalán a Lupa Tó Officinal. Tehát napokon belül újra megnyitja kapuit a Lupa Beach „Budapest tengerpartja”.

Május 19-én nyitja meg hivatalosan a Budapest szomszédságában található Lupa Beach a kapuit a napimádók, és a fürdőzők előtt, a kilátogatók újra élvezhetik a tengerpartot idéző fehér homokos, pálmafás partot. Addig is látványosan bővül többek közt a családi rész, és az egyik változás, hogy idén már az új, EuroVelo 6 kerékpárútról is közvetlenül be lehet majd jutni a tóhoz.

Az úszó-Eb nyílt vízi versenyeinek végén, amelyeknek biztonsági okból eddig zárt körben adott csak helyszínt a Lupa-tó, a versenyzők távozásával, a jövő hét szerdájától a nagyközönség veszi birtokba a Lupa tavat és környékét. 

A Lupa Beach idei évének nagy fejlesztése a családi strandrészen a VidámPart, ahol többek közt egy új kalandjátszótér is várja majd szerdától a gyerekeket, de a vízi dodzsemtől az ugrálóvárakon át az óriás trambulinig számtalan lehetőség közül választhatnak a vízparton az aktív kikapcsolódásra vágyók.

A családi rész mellett egy kisebb gyerekek által is jól használható pályával bővül a kalandpark, de a szülők pihenését és kényelmét játszóházas gyermekmegőrző is szolgálja, ahol a nyár folyamán animátorok foglalkoznak a csöppségekkel. A kicsik örömére szolgál, hogy a „Gyerek Beach” egy közvetlen vízparti „pancsolójátszótérrel” is kibővül, sőt, a fiatalok körében nagyon kedvelt, légkondicionált VR-szoba is a tinédzserek rendelkezésére áll szerdától. Természetesen a nyáron a sport- és napközis táborok sem fognak hiányozni a vízi paradicsomból, amelyre a sportoló fiatalokat, egyesületeket várják, de egyben a napközis szolgáltatásokat igénybe vevő szülőknek is segítséget nyújtanak ezzel a szolgáltatásukkal.


Az újdonságok és szolgáltatások mellett továbbra is elérhetőek lesznek a Lupán az olyan vízi- és a beach-sportok, minta strandröplabda-, a kézilabda- vagy a focipályák, de a szabadtéri edzőterem és a techballasztalok is kipróbálhatók lesznek. Május eleje óta működik a vízi paradicsomban a wakeboardcentrum, ahol búvárkodni, SUP-olni, vitorlázni, szörfözni, evezni is lehet.

A tavalyi nyári szezont követően készült el az az új, EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút, amely közvetlen megközelítési lehetőséget nyit a tóhoz. Az elmúlt hónapokban megállapíthatóvá vált, hogy rövid időn belül a legkedveltebb és legforgalmasabb hazai kerékpáros-útvonallá vált ez a Szentendre és Budapest közötti szakasz. A tó üzemeltetői igyekeznek kihasználni, hogy a kerékpárút több száz méteren keresztül közvetlenül a tó kerítése mellett halad el, így a kerékpárbarátok új szolgáltatásokat is igénybe vettnek az idei szezontól.

Egyik ilyen kerékpárbarát szolgáltatás, hogy bejáratot nyitottak az EuroVelo felől, amelyen keresztül a biciklisek ingyenesen bejuthatnak egészen a vízparton található büfékig. Árnyékolt kerékpártároló, szervizpont, mosdó és kulacstöltési lehetőségek várják a tó közelében megpihenni vágyó bicajosokat. Akinek a tekerés után strandolni támad kedve, vagy éppenséggel a Lupa volt a célja, akkor az Öböl Strand partján található bringás büfében meg is válthatja a belépőjegyet akár mindkét strandra. 

A Lupa-tó egy nagy kiterjedésű, szabadtéri, természetes vizű strand és sportcentrum, és csak nyitott, teraszos vendéglátóegységek találhatóak a területén, így az egész vízi paradicsom védettségi igazolvány nélkül látogatható, a Lupa Beachon való tartózkodás feltétele azonban az, hogy az üzemeltetők és a rendeletek által előírt elővigyázatossági szabályokat természetesen be kell mindenkinek tartania.