Bár a tavasznak lassan vége, a könnyed levesek nyáron is nagyon népszerűek, ezért egy ilyet hoztunk el mára. Maga az étel több szempontból is praktikus, akár vendégvárásra is: nagyon egyszerű az elkészítése, semmilyen állati eredetű alkotóelemet nem tartalmaz (tehát akár vegánok is fogyaszthatják), és igazából semmi megosztó alapanyag nincs benne, így kevesen vannak, akik ne szeretnék. Az íze viszont jól elkészítve kiváló.

Hozzávalók:

  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 újhagyma
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyem-gyökér
  • 10 dkg újburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • Ízlés szerint só, bors, babérlevél, fokhagyma

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a gyökérzöldségeket és a burgonyát – amelyeket a hagyma párolása előtt 0,5×0,5 cm-es kockákra kell vágni – majd tovább pirítjuk. 1-2 perc elteltével felöntjük kb. 2 liter vízzel, majd kis lángon elkezdjük főzni. Mikor a zöldségek megpuhultak, mehet hozzá a borsó, majd tovább főzzük a levest. Ezt követően fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel és reszelt fokhagymával (én egy nagyon kevés citrommal is szeretem). Az újhagymát tálalás előtt, frissen, apróra vágva tesszük hozzá. Jó étvágyat!

Van recepted, amit szívesen megosztanál? Írd meg az info@bahir.hu e-mail címre.