Megkezdik a Szentlőrinc központjában található Urbach tér több mint 220 millió forintos felújítását.

A Baranya Megyei Önkormányzat szerdán juttatta el közleményét az MTI-hez, melyben azt írja: a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával és a megyei önkormányzat konzorciumi együttműködésével augusztusig valósul meg.

A közterület fejlesztés során a jelenleg játszótérként és közösségi térkén funkcionáló teret új, a mai kor követelményeinek megfelelő minőségű játszótéri eszközökkel bővítik ki. Továbbá modernizálják a közvilágítást, új közlekedési utakat hoznak, vendéglátóhelyeket építenek és térfigyelő kamerákat szerelnek fel.

Az Önkormányzat közleményben továbbá idézte Őri Lászlót (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnökét is, aki az mondta:

„A most záruló európai uniós fejlesztési ciklusban csaknem 4,5 milliárd forintból tucatnyi helyszínen újultak meg zöldfelületek, közösségi terek Baranyában. Ezek a beruházások a helyiek mindennapi életkörülményeit javítják, és egybevágnak azokkal a törekvésekkel, hogy a turistáknak is minél vonzóbbá tegyék Baranyát.”

Nagy Csaba, Fideszes országgyűlési képviselő nemrégiben elmondta, milyen fontos szerepe is van a megújuló parknak a közösségépítésében. Ilyen fajta tematikus parkja korábban még nem volt sem Szentlőrincnek, sem a közvetlen környezetében elhelyezkedő településeknek.

Kiemelt képen a térre vonatkozó tervek láthatóak.
Forrás: szentlorinc.hu