Csodálatos időben, csodálatos helyen. Pécsen a Bagolyvár, a Felsőhavi dűlő 6-os száma alatt található meg, kocsival a legkönnyebben megközelíthető. A panoráma nyújtotta étterem, nemcsak a kilátást biztosítja vendégeinek, hanem a kiváló kiszolgálást és a hibátlan ételeket is.

A kiszolgálók rendkívül kedvesek, mosolygósok és tettre készek voltak, az érkezésünktől egészen a távozásunkig. Az előételről véleményt nem tudok nyilvánítani, mert annak érdekében, hogy a leves után még a főtétel is belém férjen, muszáj volt kihagynom. Azonban minden más kifogástalan volt.

Frissítőként az ízesített limonádét választottuk, ami annyira kitűnő volt, hogy állíthatom a bagolyvári limonádénál, jómagam még sosem ittam finomabbat.

Ízesített limonádé

Levesnek a hagyományos húslevesre esett a választás, ami ugyancsak nagyon ízletes volt. Mintha a nagymama házi húslevesét ettük volna!

Házi húsleves

Főételnek a pankómorzsába forgatott csirkemell burgonypürére uborkasalátával-, és a Havihegyi rántott csirke sonkával-sajttal töltve sültburgonyára esett a választásunk. A párom – akivel voltam – közel 2 méter magas, 100 kilós, és még őt is el tudta telíteni az adag, amit a Bagolyvár kínál látogatóinak. Annyira, hogy a desszert már nem is igen fért belénk. Mind a kettőnk főfogása elsőrangúra sikeredett. A húsok megfelelően voltak átsülve, a krumplik megsózva, illetve minden megfelelően volt ízesítve a szájnak ingerei szerint.

Pankómorzsába forgatott csirkemell burgonypürével
Havihegyi rántott csirke sonkával-sajttal töltve sültburgonyával

Legutolsó sorban az árakról annyit, hogy teljesen reális az adagokat, a panorámát, és az ételek minőségét tekintve!

A Bagolyvár étterem tökéletes választás lehet egy évfordulóra/randevúra, baráti/családi összejövetelre, ballagásra/diplomaosztóra vagy akármilyen nagyobb-, illetve kisebb összejövetelekre is. Mindenkinek ajánlani tudom!