Ahogy azt tegnap a Magyar Nemzet illetve a hvg.hu is megírta a Terrorelhárítási Központ (TEK) elfogta csütörtökön Tasnádi Pétert, majd Szolnokra vitték, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki csoportosan elkövetett önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették.

A police.hu még a délelőtt folyamán az alábbiak szerint számolt be az ügyről:

Önbíráskodás a Jászságban! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, csoportosan elkövetett önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendelkezésre álló adatok szerint, egy jászsági településen élő házaspár között a 2021. januári válásukat követően vagyonjogi vita alakult ki.  A nézeteltérést a volt férj úgy kívánta rendezni, hogy egy budapesti személlyel felvette a kapcsolatot, aki több társával és a volt házastárssal együtt a sértett lakcímére ment. Ezt követően rábírták a sértettet arra, hogy a volt férj kizárólagos használatában lévő egyik helyiségéért cserébe havonta készpénzt fizessen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói – a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével – budapesti helyszíneken elfogták, előállították és csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki három személyt. A nyomozó hatóság két terhelt esetében az őrizetbe vételről határozott, akik vonatkozásában előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. – írja a police.hu.

Forrás: police.hu

Videó: police.hu