A PepsiCo még 2018-ban vásárolta fel az izraeli SodaStream International otthoni szódagépgyártó céget 3,2 milliárd dollárért. Ez akkor átszámolva több mint kilencszázmilliárd forintjába került a Pepsi-nek, ami meglehetősen túlértékelt vétel volt, mert a SodaStream akkoriban csak félmilliárd dollár körüli forgalmat tudott kitermelni éves szinten negyvenhat országban értékesítve és ebből a profit nem számított magasnak. Ugyanakkor szükségesnek látta a kitörési pont megugrását, vetélytársa, a Coca-Cola mellett.

2019-ben jelentette be a PepsiCo, hogy piacra dobják az első olyan koncentrátumokat, melyekkel könnyedén elkészíthetők a vállalat által forgalmazott italok, mint a Pepsi, Pepsi Max, Mirinda, Mirinda Diet, 7 Up és 7 Up Free szénsavas üdítőitalok. Ezeket Svédországban és Norvégiában kezdték forgalmazni, majd sorban megjelentek a német és francia piacokon is. 2021 nyarától pedig további más országok polcaira is kikerültek, köztük Magyarországra.

Tulajdonképpen a SodaStream egy modern patronos szódásszifon, mely kényelmesebb és biztonságosabb megoldást kínál letisztult és elegáns formába öltve. A gyártó ötféle készüléket forgalmaz, melyek húszezer és negyvenötezer forint környékén mozognak típustól függően. Az elkészítés egyszerű, egy gombnyomásra a szénsav a patronból belekerül a vízbe, amit utána ízesíthetünk szörppel, vagy akár a fenti termékek egyikével. Amikor a patron kiürül, cserepontokon visszaváltható a logóval ellátott etikett patron. Egy CO2 patron körülbelül 60-80 liter szénsavas víz előállítására elegendő, ez függ attól, hogy mennyire szeretnénk erősen „bubizni” a vizet, ugyanis a készüléken három szint is állítható a szabályozó segítségével: enyhe, közepes és erős.

A 440 ml kiszerelésű szirupokból körülbelül 9 liter szénsavas üdítő ital készíthető el. Ennek ára olyan kétezer forint környékén mozog most a piacon. Azonban a SodaStream jelentősége a fenntarthatóságban rejlik. A SodaStream palackja akár 3 évig is használható, mialatt 2500 PET palacktól óvja meg a környezetét.

A mi elképzelésünk az, hogy fölösleges PET palack nélküli világot teremtsünk. Biztosan vagyunk benne, hogy elérkezett az idő, hogy elgondolkodjunk azon, hogy hogyan fogyasszuk a szénsavas italokat és átértékeljük a környezet védelmét és ezért óvjuk a környezetet az otthon készített szénsavas italokkal.

Melyik ital a legegészségesebb? A válasz nagyon egyszerű és valaki számára meglepő: A legegészségesebb és az ember számára a legjobb folyadék a tiszta víz. Ez az egyedüli folyadék, amiért nem kell az üzletbe járnunk.

Gyakorlatilag korlátlanul fogyaszthatjuk! Válaszd a kútvizet, alacsony ásványi anyag tartalmú vizeket, vagy csapvizet, de ami szerintünk fontos, hogy Magyarország azon szerencsés országok közé tartozik, mely bővelkedik kifogástalan csapvízben. Ez annak köszönhető, hogy a csapvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, ezért szinte az országban kifogástalan a minősége. – írják a weboldalukon.

Emellett megszabadít a hétvégi cipekedéstől is. Mellesleg 2015-ben a Coca-Cola és a Keruig is előállt egy hasonló koncepcióval, azonban az kudarcba fulladt a kereslet hiánya miatt.