A hétvégén tizenegy jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói három tűzesetet számoltak fel, három műszaki mentést hajtottak végre, míg négy jelzés tévesnek minősült.

Tűzesetek: 

2021. 05. 28. 

Pécsen a Siklósi úton hulladékot égettek egy fém hordóban, amit a tűzoltók felszólítására eloltottak. A Bolgár közben egy családi ház udvarán található garázsban található gáztűzhelyen sütöttek és az olaj meggyulladt. A lakók a tüzet eloltották, a gázpalackot lecsatlakoztatták a tűzhelyről. Az egység a garázst átvizsgálta, az utómunkálatokat elvégezte. Az esettel kapcsolatban a gáztűzhely, a páraelszívó és a garázs falazata sérült. Komlón, a Városház térenaz épület hátsó kis utcájában egy fém szemetes konténer tartalma égett, amit az egység egy sugárral eloltott.

Műszaki mentés:

2021. 05. 28. 

Ipacsfán egy családi ház melléképületének tetőszerkezete összeomlott. A tűzoltók elkerítették az összeomlott épületrészt, miután az áramszolgáltató elvégezte az áramtalanítást. Az omlás kárt nem okozott a környezetében. Pécsen, egy személy beleesett egy használaton kívüli szennyvízaknába. a pécsi hivatásos, valamint a palkonyai önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Miután a mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták a sérültet, a tűzoltók mentőmellény és kötelek segítségével kiemelték az aknából, majd az aknát lefedték és körbekordonozták.

2021. 05. 30. 

Pécsen, az Építők útjánegy fa kétméteres ága letört, a járda fölött lógott és a gyalogosforgalmat veszélyeztette. Az egység fűrésszel a letört faágat eltávolította, a veszélyhelyzetet így megszüntette. Az eset során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Fotó: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok