Mindenekelőtt azt is tisztázzuk, hogy a 10 éves sorozat, utolsó évében, vagyis az utolsó évadban, epizódonként 1 millió dollárt tehettek zsebre fejenként a színészek. Majd a ‘reunion’ vagyis a találkozó ennél sokkal többe került.

17 év elteltével kellett újra összehozni a tagokat, és kamerák elé ültetni a Jóbarátok mind a hat szereplőjét. Ennek pedig meg volt az ára. Amerikai sajtóértesülések szerint a színészek fejenként 2,5 millió dollárt kaptak a szereplésért, ami összesen 15 millió dollár a nagy csapatért.

Egy kis érdekesség mi is történt a színfalak mögött:

A fizetések mögött azonban meghúzódik egy másik történet is. A színészeknek a ráadás filmért először szintén egymillió dollárt ajánlottak fejenként, de Jennifer Aniston, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Courteney Cox és Matthew Perry ezt közösen visszautasította. És nem ez volt az első eset, hogy közösen tárgyaltak a fizetésükről. A harmadik évadtól kezdve ez végig így volt.

Noha a sorozat elején Jennifer Aniston és David Schwimmer egyfajta központi szereplőpárosként jelent meg, és a hírek szerint mind a ketten többet kaptak az első évadban, ragaszkodtak ahhoz, hogy a harmadik évadtól mind a hat szereplő ugyanannyi fizetést kapjon, és csoportosan sikeresen tárgyaltak az emelésekért egészen a sorozat végéig. Egyes források szerint 75 ezer dolárról jutottak el egymillióig.

Tehát ők nemcsak a Tv mögött Jóbarátok, hanem a való életben is.

Forrás: hvg.hu