A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya összehangolt akciót szervezett a 45 éves, bűnügyi felügyelet alatt álló budapesti K. Norbert és társai elfogására, mert felmerült a gyanú, hogy kábítószer-kereskedelemmel foglalkoznak. 

A műveletre 2021. május 31-én került sor, mivel olyan információ jutott a nyomozók birtokába, hogy a 41 éves szintén budapesti K. Norbert kábítószert fog átvenni B. Zoltántól. A két férfi a drogügylet lebonyolítására egy bevásárlóközpont parkolójában beszélt meg találkozót. Itt ütöttek rajtuk később a KR NNI nyomozói és a Készenléti Rendőrség járőrei. Az intézkedés során a rendőrök K. Norbert autójának ülése alatt – az előzetes szakértői vizsgálatok szerint – jelentős mennyiségű kokaint, egy XXI. kerületi – depóként használt – asztalosműhelyben végzett kutatás során kokaint, továbbá extasy-t, amfetamint és efedrint foglaltak le. A csepeli helyszínen tartózkodott K. Norbert bűntársa, a 40 éves N. Ottó, továbbá a helyszínen jelen lévő 51 éves S. Kálmán  ruházatában is találtak a rendőrök kis mennyiségű kábítószert.  

Vagyonvisszaszerzés keretében a nyomozók lefoglaltak továbbá készpénzt, két gépjárművet és egy motorkerékpárt. 

A három férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály munkatársai kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, egyben előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. S. Kálmánnal szemben a büntetőeljárást szabadon hagyása mellett a BRFK XXI. kerületi Rendőr-kapitánysága folytatja.

Forrás: police.hu