Újabb komoly mérföldkő: a gyárépítéshez szükséges telek megvásárlásáról szóló előzetes megállapodást írt alá Péterffy Attila ma a japán SEIREN vállalatcsoporttal a pécsi önkormányzat nevében.

A közgyűlést helyettesítő pénteki rendkívüli online konzultáción a képviselők többsége megszavazta a japán SEIREN vállalatcsoporttal kötendő, előzetes telekvásárlási megállapodást. Ezután a 23 hektáros terület értékesítéséről szóló előszerződést pénteken kora délután írta alá a polgármester Toru Takegawa, a SEIREN Hungary Kft. képviselőjével a Városházán. Ennek köszönhetően megkezdődhetnek a földmunkák és a közműépítések a területen.

„Örülök annak, hogy a japán SEIREN vállalatcsoport elkötelezett az építkezés és a város mellett, jó tapasztalni, hogy a beruházás nemcsak a pécsi önkormányzatnak, hanem a befektetőknek is fontos, és lépésről lépésre haladunk előre a projekt közös megvalósításában.” – mondta el Péterffy

„A továbbiakban is dolgozunk azért, hogy minél több nemzetközi szinten is meghatározó vállalat jöjjön Pécsre, hogy ezzel is fejleszteni tudjuk a helyi gazdaságot és új munkahelyeket hozzunk létre.” – zárta közleményét a város polgármestere.

Fotó: Péterffy Attila Facebook oldala