15 hónap. Ennyi idő telt el, azóta, hogy utoljára láthattuk színpadon Pécsi Nemzeti Színház színművészeit. Tegnap azonban hála az égnek visszatértek, méghozzá A miniszter félrelép című darabbal.

Elmondhatatlanul vártam már, hogy újra mehessek színházba, az egyik kedvenc kikapcsolódásom, és ezzel nem voltam egyedül: a premier előtt Lipics Zsolt igazgató, színművész állt ki a porondra, aki egyrészről szívélyesen köszöntött minden jelenlévő nézőt, másrészről hálát mondott nekünk, amiért visszatértünk: kevesebb, mint 30 perc alatt fogytak el a jegyek az első előadásra, s személy szerint én a jövőhét vasárnapira is már csak éppen tudtam venni két jegyet, egyáltalán nem a legjobb helyen. Mondanom sem kell teltházzal indult a Pécsi Nemzeti Színház idei évadja, ami reméljük, hogy hosszúra fog nyúlni és nem lesz már több nem várt szünet.

Nagyon jó volt újra a színpadon látni a kedvenc pécsi színművészeinket. Örülünk, hogy visszatértetek, mert ahogy talán nektek mi, úgy nekünk ti hiányoztatok nagyon. Györfi Anna nyilatkozta számunkra még télen, hogy:

Amikor egyik napról a másikra kihúzzák alólad a talajt, és megkérdőjeleződik, hogy szükség van-e egyáltalán a szakmádra, az bizony fel tudja bolygatni az önértékelést. 

Annának és a teljes társulatnak üzenjük – és azt hiszem ezt valamennyi jelenlévő néző nevében mondhatom -, hogy szükség van rátok, a szakmátokra, arra, hogy szórakoztattok minket, hogy lenyűgöztök bennünket.

Színház nélkül lehet élni, de nem érdemes.