Jakab Péter korábban a Facebookon azt ígérte, hogy ma is nagy bejelentésre készül a Parlamentben. Kocsis Máté, a Fidesz ftrakcióvezetője pedig erre bejelentette, hogy a képviselőik ki fognak vonulni, mivel „Gyurcsány jobbikos betanított munkása (…) már roppant unalmas és szánalmas.”

Ezek után kezdődött meg a napirend, aminek elején a Párbeszédes Burány Sándor a Fudan kapcsán despotának nevezte a fideszes képviselőket, meg is adva ezzel az alaphangot. A szombati tüntetésre utalva kijelentette, hogy Budapesten a Diákvárosra van szükség, nem pedig a kínai egyetemre. Schanda Tamás államtitkár erre politikai hisztériakeltésnek nevezte a több tízezres tüntetést.

Gyurcsány Ferenc felszólalásában a jövőtervezést hiányolta, szerinte a Fidesz politikája polgárháborúhoz vezet.

Ezt követően érkezett Jakab Péter, mire az államtitkárok kivételével – nekik kötelező volt a részvétel, mivel valakinek válaszolnia is kellett – a Fidesz képviselői kivonultak az ülésteremből. Jakab felszólalását azzal kezdte, hogy megdicsérte Kövér Lászlót: „a bajusz, a nyakkendő a helyén, hogyha az idegrendszer is bírja a nyomást, akkor vágjunk bele!”

A Jobbik elnöke arról beszélt, hogy mindenkinek „joga van tudni kik tették tönkre az országot”, és ha kell, akkor a Parlament falain kívül fogja elmondani az igazságot. Szidta a költségvetést is, mivel azzal szerinte csak „még több pénzt akarnak lehúzni a lakosságról.” A nyugati életszínvonalat is hiányolta, ami csak akkor jön el, ha a Fidesz eltűnik a közéletből. „Fizessenek meg a tolvajok! Ha ez megtörténik, akkor kapja meg az ország, amire 30 éve vár: szabadságot és jólétet” – fejezte be.

Dömötör Csaba válaszában „gyűlöletserkentő provokátornak” nevezte Jakabot. Szerinte a Jobbik elnöke lenézte a vidékieket, amikor arról beszélt egy műsorban, hogy ők nem olvasnak programot.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője a vadászati világkiállítást hozta fel negatív példaként. Azt kérdezte, hogy hol a támogatás határa? Schanda Tamás erre ugyan nem válaszolt, de KArácsony Gergő új mozgalmára utalva Kocsis-Cake felszólalását 99 százalék hazugságnak és 1 százalék bohóckodásnak nevezte.

Ma sem kellett tehát csalódniuk a Parlamenti szócsaták kedvelőinek.

Forrás: 24.hu