Ma indul a labdarúgó Európa-bajnokság, és bár kevés dolog osztja meg jobban a lakosságot a focinál, hála annak, hogy ez a sport a miniszterelnök hobbija, és nem sajnálja rá a magyar adófizetők pénzét, azonban abban a lakosság többsége egyetért, hogy egy minőségi mérkőzést, ahol olyan sztár-válogatottak játszanak, mint a francia, a portugál, a német, az angol, vagy éppen az olasz szívesen néz meg. Pláne, ha a meccsnézés egyben közösségi élmény, pláne 14 hónapnyi kvázi otthonülés után.

Lehetne ma tele a Kossuth tér, tele emberekkel, árusokkal, büfékkel, fiatalokkal, idősekkel.

Lehetne, de valamiért ezt a ziccert a városvezetés kihagyta.

Hogy óriáskivetítős meccsnézést szervezzen a Kossuth térre, ahol standoknak lehetett volna kiadni helyeket, ami bevételt jelentett volna az önkormányzatnak, na meg a vendéglátósoknak is, akik sört, fröccsöt, üdítőt, és ételt árusítottak volna a következő hónapban, az EB ideje alatt. Ez egyébként 2010-es és a 2014-es VB-n is jól működött, ahogy a 2016-os EB-n is, azonban valamiért – még az előző városvezetés – 2018 nyarán már nem érezte fontosnak a közösségi meccs nézés élményét.

Marad a PMFC stadion, ahol lehet nézni a mérkőzéseket, már azoknak, akiknek van védettségi igazolványuk. Bár ne legyen igazunk de nem gondolnánk, hogy annyi ember gyűlne ott össze, mint tennék azt a Kossuth téren. Persze a kocsmák nyitva lesznek, és a kanapék is.

De ettől még ez egy olyan kihagyott ziccer, attól a városvezetéstől ahol lassan összeszámolhatatlanul sok ember foglalkozik/felel a sportért, amilyet reméljük a magyar válogatott gólra fog majd váltani.