Szakértőinek mérsékelten mondható csapatunk próbált meg tippelni, jósolni a mérkőzések előtt. Akadt ugyan olyan kollegina, aki a „ki nyeri az EB-t?” kérdésre megkérdezte, hogy miért kik játsszák, és hogy „tavaly ki nyerte?”, azonban soha nem lehet tudni, lehet éppen az ő jóslata fog beigazolódni. Természetesen nem árulom el, hogy melyikünk ekkora „foci őrült” a szerkesztőségben, inkább lássuk, hogy ki mit vár a tornától! Szerencsére olyat azért senki sem írt, hogy nyolc pontot fog szerezni a magyar válogatott (mivel ez matematikai képtelenség).

Patrícia szerint a legesélyesebbek a franciák, így őket jelölte meg, mint potenciális végső győztest, arra a kérdésre pedig, hogy a magyar válogatott szerez-e pontot, rendkívül diplomatikusan felelte azt, hogy „a labda kerek, bármi történhet”.

András már egy kicsit hosszabb fejtette ki a véleményét. Az „F” csoportban három olyan csapat van, aki potenciális győztes lehet. Azt gondolom, hogy innen fog kikerülni az Európa-bajnok. Azonban, amíg a csoport harmadik helyezettje kemény ellenfelet fog kapni, és a második is jó eséllyel összekerülhet a 16 között a horvát válogatottal, a csoportelső várhatóan az elődöntőig egy könnyebb ágon lesz. Ezért szerintem az „F” csoport győztese lesz a végső győztes. Erre a német és a francia csapatnak van a legtöbb esélye, de a hazai pálya miatt szerintem Németország győzelme várható. Arra, hogy a magyar válogatott pontot szerez kevés esélyt lát, de „talán egy pontra jók lehetünk a portugálok ellen” – zárta sorait.

Dani: Világéletemben az olasz válogatottnak szurkoltam (ohh, az a 2006-os vb!), most persze csakis az aranylábúink után. Bennük viszont nem érzem az áttörést, hiába a 3 éves veretlenség. Sokat várok Angliától, Belgiumtól, de a portugálok is erősebbnek tűnnek, mint 2016-ban, amikor nyertek. Mégis „gyáva” leszek és biztosra megyek, tippem Franciaország. Keretük erőssége kiemelkedik a mezőnyből és ha a rengeteg klasszis támadó között meglesz az egyensúly, ember legyen a talpán, aki megveri őket.

Hogy szerzünk-e pontot? Nagyon remélem. De őszinte leszek: tartok tőle, hogy nem. Az UEFA szépen összerakta a csoportunkat, ahol a nagyoknak egyszerűen nem fog beleférni, hogy pontot veszítsenek ellenünk. Ennek megfelelően nem is fognak lazsálni a mieink ellen, ráadásul nagyon hiányzik nálunk egy kreatív középpályás. A tippem, hogy nem szerzünk pontot, de ne legyen igazam!

Linda is úgy vélekedik, hogy a franciák fogják megnyerni ezt a tornát, ahogy megnyerték a 2018-as világbajnokságot is. A magyar válogatott pedig fog pontot szerezni, ő a legoptimistább szerinte 2-3 pont is összejöhet. Legyen úgy!

Alíz végső győztesnek a portugál válogatottat tippelte, a magyar válogatottal kapcsolatban pedig kifejtette, hogy őt nem nagyon érdekli ez az egész. Valahol azért egyet tudunk vele érteni.

Attila a 2008-as és 2012-es győztes spanyolokat várja ezúttal is a csúcsra, a magyar válogatottról pedig azt mondta, hogy „reméli egy pont összejön”.

Gábor: Mint minden sporteseményen, úgy most az Európa-bajnokságon is elsősorban a magyar csapatnak szurkolok, az ő győzelmüknek örülnék a legjobban. De nyilván, ha a realitásokat nézzük sajnos nem túl sok esély van arra, hogy végül a mi fiaink nyakába kerüljenek az arany medálok.  Mivel nem követtem annyira aktívan mostanában a labdarúgást pontos tippet nem tudnék mondani. Talán „biztonsági játékként” a franciákra voksolnék, mint végső győztesekre. Az mindképpen érdekes, hogy a „halál csoportba” együtt szerepelünk velük. A Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a magyar csapat milyen teljesítményt és eredményt lesz képes elérni az egyik legnagyobb Európa-bajnok esélyes csapattal szemben. Elmondta „nagyon jó lenne ha tudnánk hozni egy x-et és egy meglepetés győzelmet”.

Végül én személy szerint meglepetést érzek, már ha meglepő az, ha egy olyan válogatott nyeri a kontinens viadalt, amelyik 27 mérkőzés óta nem szenvedett vereséget: az olaszok. Sötét lóként érkeznek az EB-re, meglehetősen fiatal csapattal és a sorsolásuk sem vészes, a csoportban végig otthon játszhatnak, ha megnyerik az A jelű csoportot, akkor a 16 között jó eséllyel az osztrákok vagy az ukránok lehetnek az ellenfeleik, ami kötelező kategória, a nyolc között pedig legnagyobb eséllyel a belgák jöhetnek, azok a belgák akik szerintem már túl vannak a zenitjükön. Egyébként érdekes torna lesz, nem írnám le a franciákat, a címvédő portugálokat és az angolokat sem, ellenben én most sem a német, sem a spanyol, sem a belga csapatban nem érzem az átütő erőt.  

A magyar válogatott esetében ezúttal nem realitás a pontszerzés, teljes kerettel még talán összejöhetne, így aligha fog ebben a halál csoportban.