„Propagandatörvény helyett elfogadást!” jelszóval tüntetést hirdetett hétfő estére 18 órára, a budapesti Kossuth térre az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány

„Tüntetést szervezünk hétfő este 6 órától a Parlament elé az Andrássy Gyula szoborhoz, hogy tiltakozzunk az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen. Kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak.

Hétfő este az ellen is tiltakozunk, hogy a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival.

Ha nem teszünk valamit, diákok, szülők és fiatalok eshetnek áldozatul a kormány kegyetlen politikai játékának.

Gyere el hétfőn este, és álljunk ki közösen egy olyan Magyarországért, ahol szeretni emberi jog, és ahol nem a gyűlölet és a kirekesztés, hanem az elfogadás tartja össze a közösségünket.” – írja az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride közösségi oldalán.

A tüntetés szervezői többek közt olyan módosítások ellen szólalnak fel, mint például, hogy megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, de még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, és ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának ezentúl az iskolákban.

Fotó: pixabay.com