Az ellenzéki pártok a napirend előtti felszólalásokat követően nem terveznek részt venni a a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény parlamenti szavazásán. A nagy vitát kiváltó salátatörvény eredetileg a pedofília szigorításáról szólt volna, de belekerült több olyan passzus is, ami „az LMBTQ-emberek ellen uszításról, megbélyegzésről, félelemkeltésről és gyűlöletről” szól. Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is jelezte, hogy kivonult a szavazásról, ahogy a DK is erről adott ki közleményt.

A Jobbik viszont úgy néz ki, hogy szembemegy az ellenzéki pártokkal. Az Alfahírnek a párt sajtóosztálya elmondta, hogy a Jobbik mindig is azon az állásponton volt, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy a kormány szándékosan akar ellentéteket szítani az ellenzéken belül. „Miközben érezzük az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását, a Jobbik kiáll a véleménye mellett és a módosítást minden hibája és csapdája ellenére megszavazza.” Ugyanakkor a párt azt ígéri, hogy a választások után kiszednék belőle a vitatott részeket.

A Jobbik azzal zárta az Alfahírnek adott válaszát, hogy az is következetes álláspontjuk, hogy iskolákban –  amellett, hogy igenis van helye a szakértők általi tájékoztatásnak és a felvilágosításnak – ne legyen megengedhető a különféle szexuális irányultságok, vagy netán a nemváltás „népszerűsítése”.

Forrás: 24.hu, Alfahír