A Gazzetta dello Sport olasz napilap hosszabb cikkben számolt be arról, hogy mi történt a pályán összeeső Christian Eriksennel az első 24 órában. A dán válogatott legismertebb játékosa a szombati, Finnország elleni mérkőzés 42. percében esett össze minden előzmény nélkül. Az életét, drámai percek után, szerencsére sikerült megmenteni, de azóta sem tudni pontosan mi történt a játékossal.

A cikkben Martin Schoots, Eriksen ügynöke szólalt meg, ő tolmácsolta a játékos szavait is. Ami biztos, hogy a dánok tízese keddig biztosan a kórházban marad, de ami megnyugtató, hogy teljesen jól érzi magát. Eriksen külön megköszönt mindent, amit érte tettek és szeretné megérteni, hogy mi is történt pontosan. Mindenesetre a lelkiállapotával sincs nagy baj, Kasper Hjulmand dán edző elmondása szerint vasárnap reggel Eriksen ezekkel a szavakkal fogadta: „Hogy vagy? Azt hiszem rosszabb állapotban vagy, mint én!”

Azt egyelőre nem tudták megmondani az orvosok és a menedzser sem, hogy mi okozta Eriksen szívleállását. Ebből fakadóan egyelőre abban sincs egyetértés, hogy tudja-e folytatni a pályafutását. Ő mindenesetre bizakodó és már csütörtökön a helyszínen szeretne szurkolni a csapattársaknak Belgium ellen.

Forrás: 24.hu