Eseménydús a mai közgyűlés, az első a rendkívüli jogrend óta, Péterffy pedig ki is használta az alkalmat: elérte, hogy kinevezzék Nyőgéri Lajost alpolgármesternek, ráadásul régi álmát is megvalósíthatja: Bognár Szilvia távozhat, miután a DK is ellene fordult élén Kunszt Mártával.

Az új alpolgármester egyébként az a Zag Gábor lehet, aki Baranya 02-ben a Demokratikus Koalíció jelöltje, nem mellesleg technika tanár. A Szabad Pécs úgy tudja, 15-ből 14-en szavazta Bognár távozására, egyvalaki tartózkodott az ügyben. A Demokratikus Koalíció úgy fest, csúnyán elárult az alpolgármesterét, de megindokolni nem hajlandóak egyelőre, hogy miért.

Zag Gábor, a DK a jogi és ügyrendi bizottság elnöke bejelentése szerint a szavazáson 14 igen és 10 nem szavazattal visszahívták tisztségéből Bognár Szilvia alpolgármestert. Így az egykori alpolgármester képviselőként fogja folytatni a munkáját.

A Momentum a transzparenciát követeli, és valóban jogosan teszi: reggel, nem sokkal a kezdés előtt Péterffy előterjesztett egy alpolgármester visszavonásáról majd 2 kinevezéséről szóló javaslatot, az ülés elején. Azt hiszem erre még Orbán is elismerően csettintene.