Régi vita zárult ma le: Péterffy megvalósította tervét, leváltotta Bognár Szilviát, ám ehhez kellett az, hogy a DK képviselői elárulják a saját társukat. Cserébe Zag Gábor lett az új alpolgármester, havi egy millió forint körüli fizetésért, a technika tanár és örökös HÖK-tag Zag így nem csak egyéni országgyűlési képviselő-jelölt lesz (lesz?), hanem alpolgármester is.

A DK megkapta a 30 ezüstpénzt, annyiért pedig mint a rongyot úgy dobták el társukat, Bognár Szilviát.

Zag és Bikali februárban még aláírták a 12 pontot, ahhoz képest teljes a pálfordulás, előbbi esetében alighanem vonzó lehet az alpolgármesteri pozíció (pláne úgy, hogy semmilyen releváns iskolai végzettsége nincs hozzá, a versenyszférában ez nyilvánvalóan kevés lenne), és az azzal járó luxus fizetés, melyet mi pécsiek fogunk fizetni. Authról már korábban is pletykálták, hogy a szocialisták finoman szólva is befolyásolják őt, materiális okok miatt (a rosszmájú pletykák úgy fogalmaztak, hogy „kilóra vették meg őt” – nem tudjuk, hogy ez igaz-e), Kunsztról pedig sokan vélekednek úgy, hogy ha a hatalom úgy kívánja bárkit és bármit képes elárulni. Talán egyedül Bikali Éva döntése volt meglepő, ő egészen eddig viszonylag demokratikus és transzparens képviselőnek tűnt.

Kérdés, hogy hogyan tovább. Bognár ezek után aligha marad a DK-ban, ott ahol kést kapott a hátában. Egyéni képviselőként azonban folytatni fogja a munkáját, demokráciát, transzparenciát ígért, mi nem lepődnénk meg rajta, ha Péterffy kőkemény ellenzéke lenne a korábbi alpolgármester.

Mindenesetre a két új alpolgármester havonta 2 millió forintjába fog fájni az itt élőknek. Az egyiküket jogerősen tiltották el cégvezetéstől, a másik ezerév alatt volt képes elvégezni egy technika tanári képzést, miközben HÖK-elnökként lapátolta ki a pénzt az egyetemről. Jó kezekben lesz a város sorsa?