Orbán Viktor miniszterelnök kifejtette véleményét a napokban megszavazott, nagy port kavart törvényről, ami a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szól. A törvényjavaslatot az összes ellenzéki párt támogatta egészen addig, amíg egy módosító keretben nem mosták össze a pedofíliát a homoszexualitással. Erről korábbi cikkünkben írtunk:

Megszavazták a nem csak pedofilellenes törvényt és a Fudan alapítványt

A törvény ellen az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány közös tüntetést szervezetta a Kossuth téren, amin több ezren vettek részt.

„Gyere el hétfőn este, és álljunk ki közösen egy olyan Magyarországért, ahol szeretni emberi jog, és ahol nem a gyűlölet és a kirekesztés, hanem az elfogadás tartja össze a közösségünket.” – írta a tüntetést szervező Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride közösségi oldalán a megmozdulás előtt.

Orbán Viktor mai közleményében úgy fogalmazott, hogy a pedofilokat radikálisan büntető, a gyermekeinket pedig radikálisan védelmező új törvények miatt verik félre az európai harangokat. „Hiába, a mozgalom örök, már nem a „világ proletárjai egyesüljetek”, hanem a „világ liberálisai egyesüljetek” az új jelszó” – írta Orbán.

A miniszterelnök szerint a mostani baloldali kampány Magyarország ellen újabb bizonyíték arra, hogy ma a baloldal a szabadság ellensége, mert szólásszabadság helyett általuk definiált politikai korrektséget, véleménypluralizmus helyett pedig véleményhegemóniát akarnak a maguk számára. Az új magyar törvény semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik – folytatta a kormányfő.

MTI