Péntek reggel van, a Fidesz-KDNP túl van egy kétnapos frakcióülésen Debrecenben, Orbán Viktor pedig a Kossuth rádióban volt, ahol beszámolt a hét történéseiről, terveiről.

A kormányfőt elsőkörben a oltásokról kérdezte Nagy Katalin, hogy hol állunk. Orbán elmondta, hogy szerinte mindenki hátradőlhet, de ő még aggódik, mert 3 millió ember még nem oltatta be magát. Merkellel is beszélgetett erről az aggodalmáról. Ezért is azt kérte attól a 3 millió embertől, hogy oltassák be magukat, mert a vírus meg fogja találni őket. Szóba került a koronavírus indiai, delta variánsa, hogy attól nem kell tartani, ha be vagyunk oltatva.

Természetesen szóba került a pedofiltörvény zárószavazása és az, hogy melegellenes törvény lett. Jött a kérdés: melegellenes-e a törvény?

A miniszternek nem tűnik annak, a melegeknek viszont igen.

Nekünk nem tűnik melegellenesnek a törvény, de ebben a kérdésben a melegek véleménye számít – mondta kormányfő, aki szerint azért sem melegellenes a törvény, mert az a 18 év felettiekre nem vonatkozik. A gyerekek szexuális nevelése pedig továbbra is a szülőkre tartozik, nem az intézményekre.

A műsorvezető megkérdezte, hogy az EU tud-e fogást találni ezen a törvénynen. Orbán szerint nem, majd hozzátette, hogy a gyermekek nevelését a szülőknek kell eldöntenie.

Az ugyanúgy kedden elfogadott költségvetésről is beszélt a kormányfő, amelyről elmondta, hogy jobb lenne Magyarország számára, ha hitelező lenne és nem hitelfelvevő. Jó lenne, ha az államadósság nulla közelében lehetne és költségvetési többlet lenne, de ez a következő években nem reális – közölte.

Nem megy teljesen minden úgy, mint ahogy az a járvány előtt volt – jelentette ki Orbán. Magyarország túlesett a harmadik hullámon, a negyedik hullámra pedig nagyon kicsi az esély, de a gazdaság sose lesz olyan mint régen.

Migráció is szóba jött, amelyről megjegyezte, hogy Brüsszelben is napirendbe került, ugyanis újra megnőtt a bevándolrók száma a féli országoknál. A migráció definíciószerűen rossz dolog – hangsúlyozta. A Fidesz már a kezdetek óta nem támogatta, és szerinte nem befogadni kell őket, hanem az otthonukban kell rendet teremteni, hogy minál gyorsabban hazatérhessenek.

Négy migrációs védvonala van Magyarországnak, amelyet a miniszterelnök fel is sorolt:

  1. Az első védvonal kelet felől Afganisztánban, déli irányban Maliban van,
  2. a második védvonal a Földközi-tenger és Törökország,
  3. a harmadik Szerbia,
  4. a negyedik a magyar-szerb határon lévő kerítés. – írja a Jövő TV.