2021. június 26-án rendezi meg a Szászvári Mocorgók Szabadidő Egyesülete a V. Máré erdei futóversenyt Csemez Pál emlékére.
A futóverseny erdőben, erdei aszfaltozott úton, források, nagy tisztások, apró vízesések és kőfalak társaságában zajlik. A verseny célja a nyugodt, kiegyensúlyozott kiránduló sportolás, miközben az indulók kikapcsolódhatnak és javíthathatnak időeredményükön. Ez idő alatt a családok természetes környezetben tölthetik a szabadidejüket. Az egyesület másik célja a versennyel, hogy emléket állítsanak egy nagyon jó barátnak, Csemez Pálnak, aki az élet, az emberek mellett a sportot is szerette. Az idén második alkalommal Maraton is szerepel a távok között.

HELYSZÍN, versenyközpont:
Magyaregregy, Máré vár-kulcsosház, a Máré vár lábánál, a strand után kb. 1 km-re
RAJT:
10:00 óra
Rajt és Cél:
Máré vár lábánál a versenyközpontban.
ÚTVONALAK:
– 2 km-es táv (gyermek és családi futam): versenyközpont (kulcsos ház) – Iharos kútnál forduló – vissza a versenyközpontba.
– 7 km-es táv: versenyközpont (kulcsos ház) – Iharos kút – 3,5 km-jelzésnél forduló – vissza a versenyközpontba.
– 21 km-es táv (félmaraton): versenyközpont (kulcsos ház) – kisújbányai elágazó – Zobákpuszta előtt 1km-rel forduló – vissza kisújbányai elágazó – versenyközpont.
– 42 km-es táv (maraton): versenyközpont (kulcsos ház) – kisújbányai elágazó – Zobákpuszta (forduló) – Pécsvárad (forduló) – vissza Pusztabánya – kisújbányai elágazó – versenyközpont.

Forrás: szaszvari-mocorgok-sz-egyesulet.webnode.hu

Fotó: wikimedia.org