Július elsején végre igazi fesztiválhangulat költözik Pécsre! 2021. július 1-4. között rendezik meg ugyanis a Múzeumutca Plusz rendezvénysorozatot, aminek során mindenki megtalálhatja a kedvére való eseményt: slam poetry, irodalmi estek, koncertek, kézműves programok, de a gyerekekről sem feledkeznek meg!

Az önkormányzat sajtóközleménye alapján a fesztivált július elsején, csütörtökön délután 15 órakor egy óriásbábos felvonulás nyitja majd meg, amely a Széchenyi térről indul a Káptalan utcába. Itt egyből egy western történetbe csöppenhet majd a közönség, melyben slam, költészet, próza és zene találkozik.

Lesznek élőzenei koncertek is, amire már tényleg nagyon ki van éhezve a közönség! Mások mellett fellép a Follow the Flow, a Bohemian Betyars és a Parno Graszt, az Irie Maffia, Rudán Joe a Kubalibre vagy éppen az Analog Balaton és a Freakin’ Disco! Ezek közül az első négy csak védettségi igazolvánnyal és nem is ingyenesen lesz majd látogatható a Káptalan Kertben, de minden más program ingyenes!

Az irodalom rajongóira is több különleges élmény várhat. Közös felolvasóestet tart majd Csemer Boggie és Grecsó Krisztián, de lesz egy Ady Endre-est is, ahol a költőóriás erotikus és pajzán szövegei elevenednek meg a bAdy 18+ címmel Balla Eszter és Kamarás Iván előadásában, LotfiBegi zenei aláfestésére. Lackfi János költő is tart majd programot, szintén zenés aláfestéssel, amit Lackfi Dorottya énekesnő és Sinha Róbert gitárművész biztosítanak majd.

Természetesen azoknak sem kell csalódniuk, akikhez a hasukon át vezet az út, hiszen megtartják a Pécsi Szelet – Baranyai Gourmet Pikniket is! Itt érdemes lesz éhesnek lenni, hiszen a látogatók végigkóstolhatják Baranya legjobb ízeit a street foodtól a fine diningig.

Lesznek kézműves programok, ahol különböző használati- és dísztárgyakat alkothatunk, a Múzeumpedagógiai sátorban pedig interaktív régészeti órán, kerekasztal-beszélgetéseken vehetünk részt, de még arról is lesz előadás, hogy az űrkutatás hogyan hatott Vasarely művészetére. A Pagony Mesebirodalom a gyerekeknek nyújthat sok élményt, itt lesz többek között játszóház, Gryllus Vilmos-koncert, de az örök kedvenc arcfestés sem maradhat el!

A részletes programot itt tudják böngészni.

Forrás: Pécsi Stop