Emlékezetes döntetlent játszott Németország ellen a magyar válogatott, amely végül így is lemaradt a továbbjutásról. Persze az Európa Bajnokság előtt senki sem gondolta volna, hogy két pontot is szerzünk és mindössze 10 percre leszünk attól, hogy világraszóló csodát érjünk el.

Többek között erről is beszélt Marco Rossi a meccset követő értékelésében:

„Nagyon közel jártunk a bravúrhoz. Nemcsak történelmi, de egészen hihetetlen, elképzelhetetlen tett lett volna. De a legjobb tündérmesékben sem feltétlenül boldog a történet vége. Tudom, hogy technikai szempontból nem mi vagyunk a világ legjobbjai, de vannak más szempontok. Taktikai szempontból az, ahogyan kisegítjük egymást, elképesztő. Büszke vagyok a csapatra, arra, hogy őket edzhetem. Gratuláltam a srácoknak, hozzátéve, fel kell emelnünk a fejünket, mert két hónap múlva folytatódnak a vb-selejtezők.

Bátran kihívnék bárkit, hogy álljon ki ezen ellenfelek ellen és akár egyetlen pontot is szerezzen. Nekünk kettőt is sikerült. Ismerem az ország messze nyúló múltját, mind a történelemben, mind a futballtörténelemben. Vezettünk a franciák ellen, vezettünk kétszer Németország ellen Münchenben és döntetleneket értünk el – ez a közelmúltban példátlan tett  A srácok most olyat vittek véghez, amire évek múlva is emlékezni fognak az emberek”

A magyar válogatott teljesítményét dicsérte Joachim Löw is, a németek szövetségi kapitánya, aki kitért arra is, hogy nem gondolt arra, hogy ez lehet az utolsó meccse csapata élén.

„Ez volt az egyik legnehezebb mérkőzés mind közül. De ezt előre tudtuk. Számítottunk arra, hogy keményen harcba vetik majd magukat. Tudtuk azt is, hogy nem lesz sok területünk. Hátrányba kerültünk, egyenlítettünk, nagyon nehéz volt uralni a meccset – tényleg nagyon kevés területünk volt, nagyszerűen védekeztek. De jó volt a mentalitásunk, nem adtuk fel egy pillanatra sem, tökéletes jellemet mutattunk” – mondta Joachim Löw.

Forrás: NSO