Az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa szerdán egyhangú határozattal úgy döntött, hogy kizárja a Magyar Szocialista Pártból Molnár Gyulát. A párt korábbi elnökéről, országgyűlési képviselőjéről és polgármesteréről korábban kiderült, hogyha megnyeri az ellenzéki előválasztást Budafokon, akkor a DK frakciójába ülne be.

Ezek után aztán nagy üzengetés indult, Molnár Gyula azt állította, hogy a DK és az MSZP között egy megállapodás volt arról, hogy a támogatás fejében neki a DK frakciójába kell majd beülnie a Parlamentben. A szocialista elnökség ezzel szemben azt hangoztatta, hogy az általuk a DK-val kötött, a budapesti körzeteket érintő megállapodás nem kötelezte Molnár Gyulát erre.

Az MSZP ezen a héten vizsgálta az ügyet, Molnár beadványa szerint az MSZP, a Párbeszéd és a DK elnökei között június 1-jén létrejött együttműködési megállapodásban szó szerint az szerepelt, hogy „az MSZP és a Párbeszéd tudomásul veszik, hogy Budapest 18. választókerületében Molnár Gyula képviselőjelölt a DK országgyűlési képviselőcsoportjához fog csatlakozni”.

Végül a párt etikai bizottsága úgy döntött, hogy kizárja korábbi elnökét a pártból, mivel „súlyosan megsértette az MSZP integritását, és a kongresszus által elfogadott stratégiáját”, amikor jó nyerési esélye ellenére a DK támogatásával vállalta csak a választási megmérettetést, „személyes döntést hozott, és a DK-frakciót választotta”.

Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük – írta a június 23-i tájékoztató körlevelében Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, az MSZP két társelnöke.

Forrás: 24.hu

Kép: Molnár Gyula Facebook