Prevenciós kitelepülésekkel várják a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a lakosságot.

Az ENSZ döntése alapján június 26-át 1987 óta Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon. Ezen a napon deklarálták, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására, a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és az UNODC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására. 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt fontosságú feladatként kezeli a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket, illetve azok megelőzési lehetőségeit, ezért a fiatalok széleskörű tájékoztatása céljából – többek között drogkonzultációs szakemberek közreműködésével – a megye több településén prevenciós kitelepülésekkel és felvilágosító beszélgetésekkel várták az érdeklődőket.

A világnaphoz köthetően a szakemberekkel az alábbi időpontokban és helyszíneken találkozhatnak:

2021. június 25-én 9 és 12 óra között a „Legyen ma is tiszta napunk!” elnevezésű drogprevenciós infóponton Pécsett a Tüskésréti tó mellett,

2021. június 25-én a Szigetvári Család és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat által szervezett táborban,

2021. június 26-án 10 és 13 óra között a Villányi Rendezvénytéren, valamint 14 óra és 16 óra 30 perc között a beremendi sportpályán,

2021. június 26-án 10 és 15 óra között a mecseknádasdi „Sommerfest” családi napi rendezvényen, valamint

2021. június 28-án a Szigetvári Istvánffy Miklós Általános Iskola által szervezett diáktáborban.

A Kábítószer-Ellenes Világnap alkalmából a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az INDÍT Közalapítvány Mérföldkő Egyesületének támogatásával „Asszem most pont OK!” című drogprevenciós riportvideót készített az érintett korosztály számára, amely itt tekinthető meg. 

police.hu
Fotó: Illusztráció/Pixabay