2019 őszén nagy fölénnyel, kétharmados többséggel győzött a Mindenki Pécsért Egyesült színeiben Péterffy Attila és az MSZP-DK-Momentum-Jobbik-Párbeszéd tömb. Akkor tíz fideszes év után tudott újra nyerni a baloldal, a kormánypárti erők komoly vereséget szenvedtek, Vári Attila (a Fidesz akkori polgármester-jelöltje) pedig távozott is a városból. Harmadik utasként az LMP indult, Kóbor József vezetésével, ők 7 százalék körüli eredményt értek el 2019-ben.

Péterffy Attila munkáját sokan, sokféleképen ítélik meg, az azonban biztos, hogy finoman szólva sem felhőtlen a viszony közte és a Mindenki Pécsért Egyesület között, sok esetben kérdőjelezik meg azt, hogy egyáltalán demokratikusnak tekinthető-e az új polgármester, veszekedések, viszályok és pozíció harcok is jellemzik az új városvezetés munkáját.

Persze a Fidesz tíz esztendeje sem volt egy sikertörténet, 8 milliárdos hiányt sikerült felhalmozniuk, koránt sem véletlen, hogy a pécsiek 2019-ben a változásra szavaztak. Kérdés persze, hogy a változás milyen irányú lett.