Péterffy Attila úgy látszik megelőzi azt, hogy kizárják a Mindenki Pécsért Egyesületből, inkább ő maga távozik onnan. Ismerős történet? Hasonló történt Brüsszelben a Fidesszel és a Néppárttal.

„Köszönöm a Mindenki Pécsért Egyesület eddigi támogatását. Közösen indultunk el egy úton, és már most nagyon messzire jutottunk. Leváltottuk a Fidesz céltalan, koncepciótlan vezetését, és a pécsi választópolgárok bizalmából végre egy új fejezetet nyithattunk a város életében.” – kezdi közleményét Péterffy. Azonban jogosan merül fel a kérdés, ha ez a történet egy valódi tündérmese, akkor miért akarják őt kirakni az egyesületből?

Péterffy óriási sikerekről beszél, szerinte „feltártuk a pécsieket kiszipolyozó Fideszes hálózatot, és az elszámoltatás eredményeként már eddig is mintegy 20 feljelentést tettünk az előző éra felelőtlen gazdálkodása miatt.” (vajon az ő bukásuk után is lesznek ilyen vizsgálatok? – a szerk.) Megemlíti a japán SEIREN Pécsre hozatalát, ami valóban siker, azonban jótékonyan hallgat arról, hogy a Thyssenkrupp mégsem érkezett meg Pécsre. Beszél arról, hogy Pécsen tartották a ZsÖK irányítását, de egy szó sem említi a közleményben a tényt, hogy a város könnyen lehet, hogy végleg elveszíti a POSZT-ot.

A közlemény valóban hurráhangulatban íródott meg, kérdés, hogy mennyire indokolt ez a hurráhangulat, az elmúlt napok, hetek, de még inkább hónapok eseményei után. Mindenesetre úgy látszik, hogy ez a történet is véget ért, Péterffy Attila és a Mindenki Pécsért Egyesült útjai elválnak egymástól. Kéréds a hogyan tovább.

A polgármester teljes közleménye itt érhető el: