Egy szombathelyi férfi 75 ezer forintos bírságot kapott, amiért nem nem viselt maszkot. Mindez két nappal azelőtt történt, hogy eltörölték volna a szabadtéri kötelező maszkviselést – számolt be az esetről az RTL Klub híradója.

A férfi elmondása szerint levegőzött az utcán, amikor a rendőrautó megállt. A kiszálló egyenruhások személyi igazolványt kértek tőle és vele levegőző társától, rajta pedig csak félig volt a maszk. Beszámolója szerint társát 79 ezer forintra bírságolták, őt 75 ezerre. Amikor rákérdezett, hogy miért ennyi a büntetés, elmondása szerint azt a választ kapta, hogy azért, mert ebben az évben, vagyis 1975-ben született.

A férfi elmondta: a hajléktalanok csak leülni tudják a büntetést, ilyen összeget ő sem tud kifizetni, mivel összesen 28 500 forintnyi rokkantnyugdíjjal rendelkezik. A részletfizetést nem engedélyezték neki. – írja az index.hu

Öröm az ürömben, hogy egy jóakaró vállalkozó végül kifizeti a férfi büntetését, akit egyébként két nappal azelőtt birságoltak meg, hogy eltörölték volna a kötelező utcai maszkviselést.