Bognár Szilviát már-már megalázó körülmények között, és érdemleges indoklás nélkül váltották le alpolgármesteri tisztségéről a legutóbbi botrányos közgyűlésen. A korábbi alpolgármester képviselőként folytatja a munkáját, és bár szerettünk volna interjút készíteni vele, egyelőre csak egy közleményt adott ki, amit változtatások nélkül mutatunk, íme:

„Két évvel ezelőtt, 2019. június 30-án a Mindenki Pécsért Egyesület, mint jelölő szervezet, az ellenzéki pártok és a magát függetlennek valló polgármester-jelölt együttműködési megállapodást írtak alá az őszi önkormányzati választásokon való közös indulásról.

Ennek a szövetségnek a céljai a 2019-et megelőző huszonegynéhány év városvezetési módszereinek gyökeres megváltoztatása és egy párbeszéd alapú új politikai kultúra megteremtése voltak.

Az Egyesület az éppen két évvel ezelőtt megalakult szövetség problémás működésével kapcsolatban többször adott jelzéseket, kért egyeztetéseket és változtatásokat (12 pont), majd a napokban jutott arra a döntésre, hogy megvonja a bizalmat az egykori alapelveket – véleménye szerint – tiszteletben nem tartó 14 képviselőtől, soraiban a polgármesterrel.

Tőlem ezt a bizalmat az egyesület nem vonta meg, így továbbra is képviselem az eredeti, 2019-es egyesületi célokat is.

Egyéni képviselői tevékenységemet a jövőben felszabadult időmnek köszönhetően még nagyobb erőbedobással fogom végezni, a kampányban hirdetett eszmeiség mentén.

Sokaktól hozzám érkező kérdésekre az alábbi válaszokat tudom adni.

A Demokratikus Koalíció tagja vagyok és maradok. Közgyűlési párttársaimmal ellentétben nem írtam alá a frakciószövetségi megállapodást, a megalakult új frakciószövetségbe meghívást így nem is kaphattam, oda belépni nem szándékozom.

Meggyőződésem, hogy Pécs jövője az átlátható működés, a demokratikus vita, a választók és egymás iránti tisztelet, a városért való munka, és annak az ügynek a szolgálata, amely elvezet a 2022-es választási győzelmünkhöz.

Pécs, 2021. június 30.

Bognár Szilvia

Demokratikus Koalíció,

a Mindenki Pécsért Egyesület városházi képviselője”