„Egy szabadságharcos voltam a kommunista rezsimben. Ott büntették a homoszexualitást, így az ő jogaikért és szabadságukért is harcoltam”

– mondta Orbán Viktor, amikor múlt csütörtök délben megérkezett az Európai Tanács ülésére.

Ezzel szemben tegnap Semjén Zsolt, Orbán Viktor helyettese és a KDNP elnöke kijelentette: a homoszexualitás bűn.

Semjén Zsolt ezt a Telexnek fejtette ki a kormányülés előtt. „Egy keresztény pártnak vagyok az elnöke, és a keresztény tanítás a természet rendjére épül, és a kinyilatkoztatásra. A kinyilatkoztatás pedig feketén-fehéren, nagyon világosan mondja, hogy a megvalósult homoszexualitás bűn.” Majd hozzátette, hogy ezt hasonlóan súlyos bűnnek tartja, mint a bigámiát vagy a házasságtörést. Azt az egyénekre bízza, hogy elfojtják-e magukban a homoszexualitásukat, de szerinte „egy bűnös életállapotot nem lehet megvalósítani”.

Semjén eszerint bűnösnek tartja a Fidesz-alapító Szájer Józsefet, bűnpártolónak Orbánt, aki elmondása alapján védte a homoszexuálisok jogait és szabadságát a kommunizmusban, de például bűnösnek tartja Mészáros Lőrincet vagy éppen Rogán Antalt is, akik nem olyan rég váltak el a feleségeiktől, és házasodtak/házasodnak újra, vagy éppen Borkai Zsoltot, a Fidesz ex-győri polgármesterét, aki egy jachton orgiázott.

A NER meleg és nem meleg lovagjai onnan kaptak támadást, ahonnan a legkevésbé várták.

Fotó: Orbán Viktor és Szájer József, a Fidesz alapítói – Mától már nem egyazon párt tagjai – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI