Több, mint 20 ezer megtekintésnél jár az az Instagramra vasárnap feltöltött videó, amiben egy fiatal nő, Tekla elmeséli az őt ért inzultust, amiért feljelentést tett a rendőrségen.

Az eset Bicskén történt fényes nappal. A sértett nő épp az utcán sétált, amikor szembejött vele egy „férfi” és egy nő, akik feltételezhetően egy párt alkottak. Amint elahaladtk a nő mellett, szándékosan rácsapott a sértett fenekére.

„Azonnal hívtam a rendőrséget, és gondolkodás nélkül feljelentettem a „férfit”. A nők elleni erőszak bűncselekmény! Ne hagyd annyiban! Ne hagyd szó nélkül! Ha elsétálsz, nem lesz következménye, és a történet újra és újra megismétlődik!” – írta a videó mellé.

Látva, hogy a sértett nem hagyja annyiban a dolgot, a „férfi” társa megpróbálta magára vállalni a csapást, mondván ő volt, azonban távolabb állt az esettől, így csak a „férfi” csaphatott. Tekla azonnal tárcsázta a rendőrséget, amitől a pár megijedt és megpróbált elmenekülni. Tekla azonban itt se hátrált meg, ment velük, miközben folyamatosan trágár szavakkal szidták, mocskolták, fenyegették, hangzik el a videóban.

A rendőrök kiértek és számonkérték a tettest, igazoltatták és jegyzőkönyvet vettek fel. Tekla a helyszínen feljelentést tett, miután egy másik járőrautó bevitte a kapitányságra, majd rögzítették a feljelentését. A szembesítés elmaradt, mivel a tettest és a társát is kihallgatták a rendőrök, így valószínüleg csak jövő hét elején kerülhet sor a szembesítésre.

Tekla elmondta, hogy a jegyzőkönyvet felvevő rendőr külön megköszönte, hogy kiállt magáért, felhívta őket és feljelentést tett.

„Addig, amíg elsétálunk egy ilyen eset mellett mi nők, és nem tesszük meg a feljelentést, és nem üljük végig azt az egy órát, amíg felveszik a jegyzőkönyvet, és nem mondjuk azt, hogy igen, ott leszek a szembesítésen, és nem félek, addig fognak ilyen „férfiak” sétálni az utcán, és addig fogják azt érezni, hogy igen, ők a seggünkre csaphatnak” – zárja a mondandóját.

A jegyzőkönyv szerint szeméremsértésért és bántalmazásért kell felelnie a „férfinak”. A Büntető törvénykönyv szerint vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő szeméremsértésért, aki „mással szemben olyan szeméremsértő magatartást tanúsít, amely a sértett emberi méltóságát sérti”.