Vegyük észre a pozitívumokat a magyar labdarúgásban. Például a Fradiban ezúttal csak kilenc külföldi labdarúgó van a pályán, pedig akár tizenegy is lehetne, de az osztrák edző két magyar játékosnak is bizalmat szavazott, a rendkívül erős koszovói ellenfél ellen. Ráadásul a kispadon már csak további négy külföldi futballista kapott helyet, így csupán 13 idegenlégióssal a keretben álltak ki a Pristina elleni BL-selejtező mérkőzésre. Lehetett volna ez 20 is.

A tény pedig, hogy kettő magyar játékos is helyet kapott a pályán, egy olyan internacionalista klubban, mint amilyen a jelenkor Fradija, egy valamit mutat: a TAO-rendszer jelen formájában több, mint jó, egyenesen remek. Külön örömteli, hogy Novák miniszterasszony bejelentette: emelkedik a TAO-keret. Ha ez tényleg így lesz, akkor előbb-utóbb azt is megélhetjük, hogy a Ferencvárosi Torna Club kezdőjében akár három magyar futballista is helyet kaphat, sőt előbb-utóbb oda is eljutunk, hogy az egyikük talán még saját nevelésű is lehet. Mert ilyen még nincs, de csupán 11 éve van TAO-rendszer, ne legyünk ennyire türelmetlenek, egy kis idő, és még pár száz milliárd forint kell, de ez az álom is összejöhet: lesz ferencvárosi gyerek, a Ferencvárosban. Tudom, ez egyelőre inkább hangzik tudományos-fantasztikusként, mint realista elvárásként, de legyünk türelmesek, a kiválasztási rendszer jó, az edzők képzettek és jó pedagógusok, a klubok a közpénzeket ha tehetik nem külföldi játékosokra verik el, azonban egy olyan erős és gazdag ellenfél ellen, mint amilyen a koszovói bajnok, a Fradi még nem kockáztathat túl sok magyar és saját nevelésű játékossal, itt még a külföldi futballistákat kell játszatni.

Remélem, hogy a Fradi szurkolótáborát nem zavarja, hogy két magyar is helyet kapott a kezdőben, mert az elmúlt évek után jogosan gondolhatom: nem csak a csapat, hanem a szurkolótábor is nemzetközi, hisz a multikulturalizmusban és a sokszínűségben, ugyanis más magyarázat nincs arra, hogy ők miért tapsolnak ennek az egésznek, miért állnak ki Kubatov Gábor elnök úr mellett teljes mell$zél€sséggel.