Egyáltalán nem a reklám helye, de szokatlan jelenségre lehet majd figyelmes az, aki esetleg délutánonként a TV2 valamiért „Tények” címmel illetett műsorát nézi – feltéve ha a szennycsatornából hatósági segítséggel kikényszeríthető lesz, hogy végre igazat mondjanak.

A Jobbik ugyanis két esetben is végrehajtási eljárást volt kénytelen indítani velük szemben, mert a szokás szerint jogerősen elvesztett sajtópereik után nem hajlandóak beolvasni a bíróság által elrendelt helyreigazítást.

Hazudtak ugyanis abban, hogy a 2018-as őszi kiskőrösi frakcióülésen az ott lévők megünnepelték a Sargentini-jelentést, és koccintottak Soros egészségére. Nyilvánvalóan ilyen nem történt. Ahogy hazudtak abban is még 2019-ben, hogy a Jobbikban Soros tanácsadói megtiltották a magyaros ruhák viselését, és hogy Jakab Péter emiatt nem hord ilyeneket. Értelemszerűen ez sem fedi a valóságot.

A bíróság tehát megállapította a módszeres hazudozást, de a Fidesz propagandatelevíziója eddig nem volt hajlandó eleget tenni a kötelezettségének – azaz beismerni nézőinek a permanens félretájékoztatást.

A végrehajtás – ami ilyenkor következik – végső esetben akár rendőrséggel is kikényszeríthető lesz, ahogy az is, hogy a fideszes lakájmédia végre igazat mondjon, bármennyire is távol áll tőlük ez.

Jobbik Magyarországért Mozgalom, a magyar néppárt