A nagy meleg mindenhol érezteti hatását: hiába a hétköznapi időszak, több ezren érkeznek a harkányi fürdőbe naponta. Egyre többen használják a mobilfizetési alkalmazást, hogy azonnal a bejárathoz mehessenek, de így is sorok alakulnak ki a helyben váltott jegyek miatt.

A Harkányi Gyógyfürdő tekintettel a hőségre és a várakozás kellemetlenségeire napernyőket helyezett ki a gombák alá, illetve hűsítővel szolgál a sorban állóknak. A kis várakozás viszont igazán kifizetődő: valamennyi medence és csúszda üzemel, az óriási fák alatt vagy a megannyi medence összesen három különböző vízhőmérsékletéből választva teljesen elviselhető a csütörtöki nap is, amikor 38-40 fokot is lehet majd mérni és várhatóan több melegrekord is megdől.

A tartós hőség veszélye miatt egyébként Baranya megyére is a legmagasabb, piros figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat, miközben péntek éjfélig az országos tisztifőorvos harmadfokú intézkedést, hőségriadót rendelt el. – írja a harkanyihirek.hu

Csütörtök estétől kis valószínűséggel alakulhatnak ki lokális zivatarok, hétvégére pedig enyhébb hidegfront hoz lehűlést.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer egy mobiltelefonra vagy tabletre telepíthető hivatalos alkalmazás, melyben néhány perces regisztrációt követően bankkártyáink lenyomatát is biztonsággal tárolhatjuk. Ezt követően például autópályamatrica, parkolójegy, busz- vagy vonatjegy mellett a harkányi fürdő különböző belépőit is pillanatok alatt meg lehet venni, az így jegyet vásárló vendégek pedig sorbanállás nélkül azonnal a bejárathoz mehetnek.