Kásler Miklós, az Emmi minisztere hat hónap után ajánlaná a harmadik oltást elsőként a hatvan év felettiek, majd a hatvan év alattiak számára, és harmadik (vagy egydózisú oltás esetén második) oltóanyagként mindenképpen az előzőtől eltérőt (heterológ vakcinát) javasolna – vagyis szerinte aki elsőnek Pfizert kapott, az most kapjon majd valami mást, aki Szputnyikot az is, és így tovább: így ugyanis lökésszerűen lehet majd növelni a védettséget. Kásler erről a Spirit FM Exkluzív című műsorában beszélt. Azt mondta, szerinte a szerdai kormányülés után már „konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben”, méghozzá „nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva. Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse” – idézte az atv.hu.

Kásler a deltavariánsról is beszélt, elmondta, hogy reális veszély a negyedik hullám, ugyanakkor az nem lesz annyira erős és halálos, mint a harmadik volt.

Kásler szerint a delta variáns jóval agresszívebb az alfa, vagyis brit variánsnál, ami már sokkal fertőzőbb volt az eredeti vuhani változatnál.

„12 perc elég egy légtérben a fertőzött beteggel, hogy elkapja valaki a fertőzést. Ez rendkívül gyors” – mondta a deltáról.